Tämän tärkeän asian haluan kertoa teille

Tästä se lähtee! Seksuaaliterapeutin blogi. Asiaa ja ajatuksia seksistä ja seksuaalisuudesta, parisuhteista ja ihmissuhteista ylipäätään. Tunteista ja niiden sanoittamisesta. Puheesta ja puhumattomuudesta. Hyvästä ja huonosta. Elämästä kaikkine väreineen.

Uusi vuosi ja uudet kujeet tarkoitti minun kohdallani nyt blogin perustamista ja säännölliseen kirjoittamiseen ryhtymistä. Asia, joka on mielessä kypsynyt pitkään. On pitänyt sekä kirjoittaa säännöllisesti, että perustaa blogi jo pitkään. Kirjoittaminen on kiehtonut minua nuoresta asti. Paljastettakoon nyt samalla, että olen joskus nuoruuden lukuvimmoissani ja luovan kirjoittamisen kurssilla ollessani haaveillut siitä jopa ammattia. Se haave jäi kyllä suhteellisen nopeasti mutta kirjoittaminen on silti aina kiehtonut ja blogia olen suunnitellut vuosikausia. Olen haaveillut matkablogeista, leivontablogeista, kaikenlaisista -omien ajatusten ulos tuuttaus -blogeista ja niin edelleen. Mutta nyt! Blogi, joka pohjaa seksuaalisuuteen ja ihmisyyteen. Niiden väreihin ja sävyihin.

Elämäni on kuljettanut minua eri koulutusten ja työtehtävien kautta nykyiseen työhöni terapeuttina. Toimin yrittäjänä yrityksessäni Terapiapalvelu Rauha & Lempi tehden seksuaaliterapiaa, pariterapiaa ja kognitiivista lyhytterapiaa. Ohjaan, neuvon ja luotsaan yksilöitä, pareja ja työyhteisöjä hyvin erilaisten aiheiden ja tilanteiden ympärillä. Vuoden 2022 aikana työtehtävissäni käsiteltyjä aiheita ovat olleet seksuaalitraumat, luvattomat rinnakkaissuhteet, lapsikohteinen mieltymys, seksuaali-identiteetti, haluttomuus, puhumattomuus, parisuhteen avaaminen, haastava käyttäytyminen, raskauspohdinnat, erotilanteet, puolison sairastuminen ja monet, monet muut. Nämä tilanteet ovat oireilleet esimerkiksi masennuksena, pakkoajatuksina, ahdistuksena, syömishäiriöinä, paniikkikohtauksina, unettomuutena, itsen vahingoittamisena ja epämääräisenä pahoinvointina. Tilanteet ovat usein lähteneet helpottumaan ja aukeamaan kun asiakas on tullut asiansa kanssa nähdyksi ja kuulluksi. Saanut lohtua, ymmärrystä ja uskoa itseensä. Päässyt purkamaan tilannettaan luotettavassa suhteessa ja ilmapiirissä samalla tehden oivalluksia itsestään ja elämäntilanteestaan.

”– Huomenna on uusi pitkä päivä, sanoi äiti. – Aivan jokaisen oma alusta loppuun. Se on hauska ajatus.” -Muumipappa ja meri

Elämä on kuin meri. Välillä voimakkaasti myrskyävä ja välillä tasaisen tyyni ja rauhallinen, ollen kuitenkin jatkuvasti liikkeessä. Me ihmiset olemme laivoja elämän aallokossa, hetkin tehden matkaamme elämän aaltojen liplattaessa suloisesti kylkiimme ja toisin taas myrskyävän meren uhatessa kaataa purtemme päästämättä meitä turvallisesti satamaan saakka. Me tarvitsemme elämäämme luotseja ja majakoita turvamaan matkaamme elämämme merellä. Majakoita, jotka välkähdyksillään turvaavat reittiämme ja kertovat meidän olevan oikealla kurssilla. Luotseja, jotka tulevat tarvittaessa luotsaamaan ja turvaamaan matkantekoamme vaikeissa kohdissa.

Nämä ihmiselämämme luotsit ja majakat ovat toisia ihmisiä. Kanssalaivureita elämämme merellä. Ystävällisiä kohtaamisia heidän kanssaan, voimaannuttavia sanoja. Halauksia, uskoa ja luottamusta hädän hetkellä. Sylejä, joihin käpertyä, kainaloita, joissa kerätä voimaa ja olkapäitä, joihin nojata. Keskusteluja, tarinoita ja esimerkkejä muiden selviämisestä vaikeassa myrskyssä ja pääsystä satamaan saakka. Turvaa sillä myrskyisällä matkalla.

Olkaamme ihmisiä toisillemme. Majakoita ja luotseja elämiemme meriseikkailuissa. Toinen toistemme huvipursia tukien ristiaallokossa ja tyynenä hetkenä.

”Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.” – Muumipappa

Lue myös

Mitä on kognitiivinen lyhytterapia?

Kirjoitin viimeksi siitä, mitä on lyhytterapia. Tässä kirjoituksessa ajattelin avata vielä tarkemmin sitä, mitä on kognitiivinen lyhytterapia ja mitä yksi suosituimpia palveluitani,

Mitä on lyhytterapia?

Valmistun aivan näillä näppäimillä kognitiiviseksi lyhytterapeutiksi. Mitä tarkoittaa lyhytterapia ja mitä lyhytterapeutin vastaanotolla tehdään? Kuka voi antaa lyhytterapiaa ja onko se ”Kela-terapiaa”?